Atenció a les víctimes de trànsit

El Servei Català de Trànsit, organisme adscrit al departament d’interior, ha creat el SIAVT, Servei d’Informació i Atenció a les Víctimes (i afectats) per Accidents de Trànsit que té com a funcions la de donar informació i assessorament sobre matèries jurídiques, administratives i socials a les víctimes viàries i que, fins i tot, donarà suport psicològic als afectats que ho demanin.

Per tal que el SIAVT doni resposta a les necessitats sentides per aquests ciutadans, el Servei s’ha articulat mitjançant un Centre d’atenció telefònica operatiu de dilluns a divendres de 9h a 14h i de 15h a 20h que, en cap cas, serà un centre d’urgències o emergències ja que el Govern i molts ajuntaments ja disposen de centres d’atenció per aquest menester.

Així mateix, el SIAVT disposa de professionals per atendre personalment a les víctimes viàries que ho necessitin en qualsevol indret de Catalunya.

Adjuntem l’enllaç al web institucional on els ciutadans afectats per un accident podran resoldre la gran majoria de preguntes, interrogants o dubtes http://victimestransit.gencat.cat, així com el número del telèfon gratuït a disposició dels ciutadans afectats per algun accident de trànsit; 900 100 268.