A ple estiu

L’EAP Santa Eugènia de Berga ens dona alguns consells per gaudir d’un estiu amb prevenció.

Els dies són més llargs, fa dies que tenim guardats els jerseis i ens hem posat màniga curta…. la calor ja ha arribat, l’estiu és aquí!

Xarxes1

Aprofitant els dies llargs podem fer una pausa al migdia, hem d’evitar sortir a les hores centrals del dia, sobretot les persones grans i els nadons o persones una mica delicades, també, si volem fer algun tipus d’esport o activitat intensa. Si heu de sortir igualment, poseu-vos crema solar alta, utilitzeu gorra o barret, roba lleugera de colors clars i caminar per l’ombra, cal que porteu aigua i que en begueu sovint. Si viatgeu en cotxe, eviteu fer-ho les hores de més calor i mai no hi deixeu persones ni animals. Recordeu, no us deixeu la mascareta.

A casa, tanqueu les persianes i les finestres allà on toca el sol, obriu-les durant la nit i estigueu-vos a les zones més fresques de la casa, si podeu, utilitzeu algun tipus de climatitzador per refrescar-vos, sinó sempre podeu passar les hores de més calor en algun local climatitzat (biblioteca, centre comercial, cinema…).

Eviteu menjars molt calents i begudes alcohòliques.

L’estiu ens fa gaudir de dies de piscina i platja, cal començar a ensenyar als nostres fills les mesures d’hàbits saludables davant del sol que es conservaran a l’edat adulta, la protecció ha de ser molt estricte, doncs la radiació solar penetra més a la pell, evitem doncs les hores de més sol, els raigs ultra violetes són més forts entre les 12 i les 5 de la tarda, i busquem ombres i llocs frescos perquè puguin jugar. D’aquesta manera evitarem els efectes perjudicials del sol.

Les altes temperatures ens provoquen una pèrdua de líquids i sals minerals necessaris per l’organisme i això ens pot provocar deshidratació i esgotament i si la situació es manté pot arribar a ser una situació greu provocant un cop de calor.

Cal que seguim aquestes recomanacions per la nostra seguretat i per la dels altres, així que si coneixeu algú malalt o gran que visqui sol aneu a visitar-lo sovint i doneu-li a conèixer aquestes mesures.

Els professionals de la salut del vostre centre d’atenció primària us volem desitjar un bon i saludable estiu!

Aquesta entrada s'ha publicat en Uncategorized i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.