Exposició d’art inspirada sobre la malaltia de l’Alzheimer

L´ABS Navàs-Balsareny ens recomana l’exposició “La Mari, el camí de les pedres i jo”.  És una obra  de l’artista vigatà Manolo Gómez que omple església parroquial de la Pietat de Vic fins el 28 d´Octubre.

L´artista i fill a l´hora de la Mari, exposa un treball realitzat durant els anys que va cuidar la seva mare afectada per la malaltia de l´Alzheimer. La cura, l’estima i la voluntat de relatar aquest procés progressiu a la degeneració des d’una doble perspectiva; la de fill i la d´artista. Dota al treball d’una gran perspectiva humana i conceptual. Un procés creatiu que intenta ordenar allò que la malaltia desordena, que intenta fixar allò que la malaltia descompon.

Les persones som memòria. Memòria de la pròpia trajectòria, plena de records, experiències, afectes i desafectes, de grans errors  i petites heroïcitats , d’inferns i de cels. Memòria de la família, de l’entramat vital més íntim fet de persones i espais, de genètica i de circumstància, que han  set terra, adob i aspre de la nostra identitat. Memòria de comunitat, de poble, de país, que fan la cultura que s´encarna en nosaltres.

Què som, qui som quan som cada dia una nova pàgina en blanc? Què en resta, doncs, de les persones, quan la memòria s’esborra?

L´amor, resta.

Horari:

AGOST

De dimarts a divendres: Matí d’11 a 13 h /Tarda de 16,30 a 19,30 h

Dissabtes: Matí d’11 a 14 h/Tarda de 16 a 19 h

Diumenges i festius: Matí d’11 a 14 h

Dilluns: TANCAT

SETEMBRE_OCTUBRE

De dimecres a divendres: Tarda de 16,30 a 19,30 h

Dissabtes: Matí d’11 a 14 h/Tarda de 16 a 19 h

Diumenges i festius: Matí d’11 a 14 h

Dilluns: TANCAT

Web:  http://albergueria.blogspot.com/

Email:  albergueria@bisbatvic.com

Telèfon:  938 891 857

Organitzada per L’albergueria, Centre de difusió cultural del Bisbat de Vic
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.