Amb l’alcohol menys és millor

hqdefaultEn el marc del Dia sense Alcohol, que tindrà lloc el 15 de novembre, la Subdirecció General de Drogodependències de l’Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa per tercer any consecutiu la III Setmana de Sensibilització sobre els Riscos del Consum d’Alcohol, del 14 al 20 de novembre. D’aquesta manera se suma a la mobilització de la societat civil europea AwarenessWeek on Alcohol Related Harm.

L’alcohol és la droga més consumida i acceptada a la nostra societat i una de les que més problemes socials i sanitaris genera. Per evitar l’aparició de problemes associats al consum d’alcohol es recomana en general beure’n menys i sempre per sota dels nivells considerats de risc.

Aproximadament una de cada cinc persones fa un consum de risc d’alcohol sense ser-ne conscient, ja sigui bevent poc de forma diària o grans quantitats esporàdicament. 

Una de cada tres de les persones mortes ens accident de trànsit havien consumit alcohol per sobre del límit permès.

Entre un 25% i un 40% dels incidents de violència contra la parella s’exerceixen sota la influència de l’alcohol. Es multipliquen per 3, i fins tot per 9, les probabilitats d’agressions en persones que consumeixen alcohol.

Informació sobre l’alcohol

Falses creences, consells per reduir-ne el consum,….

Calculadora de consum d’alcohol

Calcula fàcilment el teu consum d’alcohol

L’alcohol dins l’àmbit familiar

Consells i informació per a famílies.

Alcohol i violència

Com l’alcohol afecta a la violència de gènere

Alcohol a la feina

Com el consum d’alcohol afecta a la teva feina

Vídeos

Audiovisuals divulgatius relacionats amb l’alcohol

Aquesta entrada s'ha publicat en Adolescent, Informació a la ciudadania, Malalties, Recomanacions, Uncategorized i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.