LactApp: l’aplicació mòbil de lactància materna més completa

“Alletar i treballar, aconseguim que sigui possible!

Som a la setmana de la Lactància Materna al nostre país, coincidint amb la setmana 40 de l’any. Reivindicar que les dones puguin compatibilitzar les seves obligacions laborals amb la cura i l’alimentació dels fills hauria de ser prioritari, per als governs i per a la societat en general.

LactApp pretén donar resposta a múltiples qüestions relacionades amb la lactància materna, tant des del punt de vista del nadó, com de la mare. Vindria a ser com tenir una assessora de lactància a la butxaca les 24 hores del dia (salvant les distàncies).

L’aplicació està dissenyada de manera que a partir d’una consulta d’inici com ara “Dolor al alletar”, es passi a un seguit de preguntes per orientar el problema i obtenir una resposta d’acord al motiu de consulta. En total més de 2300 respostes personalitzades, seguint un algoritme de pregunta-resposta.

Està dividida en 3 apartats: Consultes, Test i Llistats de Salut. De moment les 2 primeres estan actives.

La versió “free” dóna resposta a dos apartats del bloc Consultes (Embaràs i Dolor al Alletar), hi ha un de l’apartat “Test” (el corresponent a “Superant el primer mes amb èxit”). Per a la resta de continguts, es passa a una versió “Freemium”, que suposa en realitat un petit desemborsament per a la quantitat d’informació i d’ajuda que es pot obtenir.

Ja està disponible a la Play Store i previsiblement durant aquesta setmana també a l’Apple Store. Es tracta de l’aplicació LactApp, creada per persones vinculades a l’assessorament de lactància de llarg recorregut, Alba Padró i Maria Berruezo.

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, canal salut, Llevador/a, Recomanacions, Uncategorized i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.