Algunes reflexions sobre la parella avui dia

En les relacions de parella convergeixen tres grans necessitats de l’ésser humà: ser acollit, la vinculació amb una persona a qui jo estimi i que m’estimi i l’exercici de la sexualitat. Les relacions de parella són una dimensió de la màxima importància en el desplegament de l’ésser humà una vegada arriba a l’etapa de la vida que en podem dir la joventut adulta. Fàcilment es mostra aquesta gran importància que homes i dones atorguen a la parella en el fet que, quan per les causes que siguin la parella es trenca, homes i dones solen cercar d’establir una altra relació  de parella, malgrat que l’experiència no hagi estat satisfactòria.

En el moment actual, però, les relacions de parella són difícils i les desavinences i ruptures, que sempre fan mal als fills quan n’hi han, estan a l’ordre del dia. Vivim en una societat altament individualista, on tothom reclama els seus drets i pensa poc en les seves obligacions, es demana el plaer immediat i els interessos propis i es rebutja en la mida del possible a l’esforç de cara a l’altre. Endemés, si no hi ha un veritable amor sinó sols l’atracció sexual aquest amb el pas del temps es perd aviat i es cerquen nous estímuls. Cal una educació perquè la vida de parella repercuteixi en un creixement de la personalitat de cada un dels membres, i s’evitin el dolorosos fracassos cada vegada més freqüents.

A càrrec de Joan Coderch de Sans. Doctor en medicina. Psiquiatre. Membre titular de la Societat Espanyola de Psicoanàlisi (SEP) de la qual ha estat president i de l’Associació Psicoanalítica Internacional. Exprofessor adjunt de la Universitat Central de Barcelona. Professor emèrit de la Universitat Ramon Llull. Ha publicat diversos llibres, el primer  Psiquiatria Dinámica  el 1975 i  el darrer Avances en Psicoanálisis Relacional el 2014.

Dia: Dimarts 16 de juny del 2015

Hora: 20.30 h.

Lloc: Espai de Paraula. Centre de Psicologia Clínica i Psicoanàlisi. Sant Pere, 32-34, 1r 4a. Terrassa.

Telèfon: 93 731 79 33

ENTRADA LLIURE. Aforament limitat a la capacitat de la sala

ESPAI DE PARAULA 
Teresa Sunyé i Barcons

Psicòloga clínica. Psicoterapeuta. Psicoanalista.

http://espaideparaula.blogspot.com.es/

http://www.teresasunye.com

Aquesta entrada s'ha publicat en Ciutadania, Informació a la ciudadania, Recomanacions, Uncategorized i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.