L’Institut-escola Sant Jordi de Navàs s’apropa al CAP Navàs i participa aquest curs en les xerrades sobre salut impartides per professionals de l’ EAP

salutiescolaEl programa Salut i escola, del Departament d’Educació i el Departament de Salut de la Generalitat, té l’objectiu de potenciar la coordinació dels centres docents,  els serveis educatius i els sanitaris en accions de promoció de la salut i d’atenció a l’alumnat, per reduir els comportaments que poden afectar negativament la salut i detectar problemes de salut dels joves a fi d’intervenir-hi al més aviat possible.

alumnes_2

Aquest any i emmarcat dins aquest programa, des del Centre d’Atenció Primària de Navàs s’ha iniciat un cicle d’activitats amb l’objectiu d’apropar i donar a conèixer als estudiants, els serveis de salut de la població així com els professionals  del Centre .

S’han dut a terme  un seguit de visites educatives al CAP on diferents professionals van informar als alumnes sobre el tipus d’atenció sanitària que es dona, l’atenció en urgències, la cartera de serveis del centre, aspectes generals de l’organització, etc.

També es va informar de la presencia del CAP en les xarxes socials, per mitjà del blog, twiter i facebook; per tal de facilitar el contacte i la proximitat dels estudiants als diferents professionals del centre.

Posteriorment els van acompanyar en la visita a conèixer les consultes i espai d’urgències. Durant el recorregut  els alumnes varen exposar preguntes  i dubtes amb un diàleg  obert  i fluid.

alumnes_3En acabar els professors i la direcció de l’ Institut van manifestar la bona acollida de l’activitat i la seva satisfacció per l’ interès que  ha despertat en els nois i noies de 2n d’ ESO, proposant noves línies de treball conjuntes entre els estudiants i els professionals del CAP.

Aquesta entrada s'ha publicat en Adolescent, Ciutadania, Consells de salut, Noticies EAP Navàs-Balsareny, Uncategorized i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.