Psicologia positiva per fugir de la rutina

psicologia_positivaNo et preocupis si comences a tenir la sensació d’esclavitud a la vida. Els metges ho aposten tot a la psicologia positiva, la mateixa que estudia el benestar i la felicitat humana en un mà a mà amb les virtuts i fortaleses que de per si l’home alberga.

Segons els psicòlegs la rutina i el cansament que provoca portar una vida lineal és una de les principals causes de depressió en persones joves , per a sorpresa de tots. La població que menys edat suma és la principal patidora de la rutina i la que abans comença a conrear símptomes de cansament i estats depressius.

La solució està a l’abast de la mà i és que el remei més efectiu comença per canviar l’actitud diària, començant pels detalls i rematant per canviar el pla diari. Les bases que conformen el dia a dia, com el treball o els estudis, no es poden canviar, però la forma en què s’inverteix la resta del temps pot ser clau per a fugir de la rutina que, com ja hem dit, comença per introduir petits canvis en la agenda .

La psicologia positiva confirma que en els petits detalls són els que marquen la diferència. Una cosa tan simple com variar de fleca, de cafeteria i de trajecte a casa oa la feina són remeis econòmics i simples que augmenten considerablement l’estat d’ànim en aquests pacients.

El professor Martin Seligman de la Universitat de Pennsylvania, també antic director de l’ Associació Americana de Psicologia , va ser el motivador dels estudis i investigacions sobre la Psicologia Positiva, la qual ha combinat proves sobre les emocions positives de les persones i el seu costat més negatiu per intentar així entendre i cobrir totes les necessitats humanes.

Moltes empreses i centres educatius ja han introduït els serveis d’aquesta psicologia positiva per evitar l’augment del percentatge de pacients amb aquestes mancances.

Aquesta entrada s'ha publicat en Adolescent, Ciutadania, Salut, Uncategorized i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.