Receptari d’àpats saludables a menys d’1 euro “Per menjar bé, bo i barat”

Presentació de la Creu Roja d’un receptari d’àpats saludables a menys d’1 euro de cuiners catalans de gran renom

Receptari_apats_saludables

Portada del receptari

El Departament de Salut ha donat suport i assessorat l’elaboració del llibre destinat a famílies amb pocs recursos econòmics amb l’objectiu de guiar-los en la preparació d’àpats saludables, a un preu molt assequible.

Cuiners reconeguts com Carme Ruscalleda, Nandu Jubany, Jean Louis Neichel o Ada Parellada hi han participat de manera voluntària amb creacions exclusives i originals.

La Creu Roja a Catalunya ha presentat el receptari de cuina “Per menjar bé, bo i barat” que compta amb la col·laboració de Nestlé i d’una desena de cuiners de reconegut prestigi internacional amb l’elaboració de receptes saludables innovadores i molt econòmiques.

Han presentat la publicació dilluns, 23 de febrer de 2015, a la seu de la Fundació Alícia, situada a Món Sant Benet (Bages), el Conseller de Salut, Boi Ruíz, el director general de Nestlé España, Lauren Dereux, el president de la Fundació Alícia i de la Fundació Catalunya-La Pedrera, Germán Ramón Cortès, i el president de la Creu Roja a Catalunya, Josep Marquès.

Professionals de l’alta gastronomia reconeguts internacionalment com Nandu Jubany, Carme Ruscalleda, Ada Parellada, Père Planagumà, Fina Puigdevall, Jean Louis Neichel, Isma Prados, Josep Marique Luque o, Joan Carol han creat receptes amb aliments variats i nutritius i amb un cost molt econòmic perquè el receptari està destinat a famílies amb dificultats econòmiques. Per la seva banda, la Fundació Alícia també ha col·laborat en la creació d’aquesta publicació aportant la seva expertesa i innovació en la creació de receptes amb aliments en conserva, una tipologia d’aliments al qual tenen accés les famílies en situació de vulnerabilitat que reben aliments provinents de donacions o de projectes alimentaris de la Creu Roja.

La Fundació Alícia és un projecte de la Fundació Catalunya-La Pedrera que compta amb un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic. Un centre amb vocació social i obert a tothom per promoure la bona alimentació.

Garantir el dret a l’alimentació equilibrada 

Receptari Creu Roja d'àpats saludables
Una de les receptes del llibre

El receptari “Per menjar bé, bo i barat” neix des de la perspectiva del dret a l’alimentació, que implica tenir accés a aliments suficients, de qualitat, nutritius, segurs i adaptats a les preferències culturals de les persones. Coordinat per l’equip de nutricionistes-dietistes de la Creu Roja, el receptari ofereix una opció pràctica de receptes saludables, atractives i econòmiques, promovent el consum d’aliments locals i de temporada.

 L’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut i la Creu Roja col·laboren en fomentar l’alimentació i la incorporació d’hàbits saludables en la població en situació de vulnerabilitat a Catalunya, principalment la població infantil, les seves famílies i la gent gran.

L’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil

Del receptari, que té un format de fitxes per poder incorporar noves receptes en el futur, se n’han tirat 8.000 exemplars, tant en català com en castellà, gràcies al suport de Nestlé. L’objectiu del receptari és repartir-lo entre les famílies que són usuàries dels projectes d’alimentació de la Creu Roja, coma ara el Programa d’Aliments de la UE, els kits de suport social, les beques de menjador escolar, els Centres de Mediació Social de Creu Roja Joventut, el projecte #Menjarsalinsti per a centres educatius de Secundària, entre altres. Només el 2014, la Creu Roja ha donat ajuda alimentària a prop de 60.000 infants en risc.

Tots aquests projectes i, en concret la publicació del receptari “Per menjar bé, bo i barat”, s’emmarquen dins de l’Aliança Humanitària per a l’Alimentació Infantil de la Creu Roja l’objectiu de la qual consisteix en recaptar 1 milió d’euros per distribuir 100.000 ajuts alimentaris infantils en un any. Entre maig i febrer, ha recaptat 710.000 euros per aquesta causa.

Departament de Salut 

Advertisements
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s