Normalitzar la salut mental des de l’àmbit social

“Normalitzar la salut mental des de l’àmbit social”, a l’Escola Diocesana Navàs

Dijous, 12 de març de 2015

Salut mental des de l'àmbit social

L’Escola Diocesana Navàs és un centre de secundària, Batxillerat i FP, i a nivell d’FP fomren a futurs integradors socials. Enguany han decidit dedicar a la salut mental la seva I Jornada d’Integració Social, que porta per títol “Normalitzar la salut mental des de l’àmbit social“.

Programa:

  • 16’00 h. Acollida i registre dels participants
  • 16’15 h. Acte inaugural, amb Josep Oliva i Santiveri, diputat delegat de Benestar Social, Salut Pública i Consum, vocal de la Comissió Informativa d’Atenció a les persones de la Diputació de Barcelona; Jaume Casals i Ció, alcalde i regidor de l’àrea d’educació de l’ajuntament de Navàs; i Raquel Rodríguez i Boixader, regidora de l’àrea de sanitat i de l’àrea d’atenció a les persones de l’Ajuntament de Navàs.
  • 16’30 h. Sessió inaugural amb “Amunt”, amb Berta Oliveres Peig, llicenciada en comunicació audiovisual, és la directora, guionista i productora del documental que ens presentarà les vivències i reflexions de persones amb trastorn bipolar en la fase maníaca. També l’objectiu, procés i sentit que pren per a ella aquest documental.
  • 17’30 h. Experiències, programes i serveis de salut mental des de l’àmbit social a les comarques centrals

Apropa, programa de salut mental que inclou projectes diversos que des de l’àmbit social atén les necessitats de les persones que han patit o pateixen malaltia mental. Amb Jacint Santaeluàlia, coordinador del Projecte Mosaic; Gemma Prat, psicòloga i coordinadora tècnica del Projecte Apropa.

Llar Residència La Sardana, Mutuam. Residència per a persones amb malaltia mental. Amb Gemma Lana, psicòloga de la llar residència; Alba Ruiz, treballadora social de la llar residència.

  • 18’15 a 18’45h. Descans

– Berenar

– Fundació Humanitària Josep Trueta de Berga. Projectes diversos per a persones amb malaltia mental (Parelles artístiques, centre especial de treball. Laia Lores, terapeuta ocupacional.

– Centre de recursos en T.E.A. a la Catalunya central. Rosa Serrano, coordinadora.

– Associació de familiars de malalts mentals del Bages. Anna Nogués, presidenta, Anna Puigdellívol i Juliana Santamaria. Maria Gené, psicòloga del projecte Activa’t.

  • 19’45 h. Conferència de tancament, “Efectes de la crisi econòmica en la salut mental”. Sor Lucia Caram. Germana clarissa, membre de la Fundació Rosa Oriol.
  • 20’30h. Comiat. Diana González, directora de l’EDN.

Inscripcions gratuïtes aquí o al telèfon 93 839 01 00.

Data
12 març 2015, 4:00 pm
Lloc
Escola Diocesana Navàs
Adreça
C/ Vicenç Vidal, 2

Per més informació: www.salutmental.org

Aquesta entrada s'ha publicat en Ciutadania, Informació a la ciudadania, Salut, Uncategorized i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.