Eliminar polls i llémenes: remei casolà molt eficaç

Aconseguiràs desfer polls en una sola atacada i estaràs nodrint el cabell.

Amb la tornada a l’escola, els caps dels més petits solen patir l’atac dels polls. Es tracta d’una cosa molt habitual i que no ha alertar els pares, però sí que han d’estar atents per acabar amb ells el més aviat possible i evitar el contagi a altres nens.

Pediculus humanus capitis

Com saber si tinc polls

Els polls són molt petits i moltes vegades és difícil detectar-los. Una cosa que de vegades també presenta certa dificultat és distingir si estan vius o morts o si són polls o llémenes (els ous del poll.) Per saber si tens o si algú té polls tingues en compte aquests símptomes:

 • Sobre el cabell fosc, els polls són molt semblants a un grumoll de caspa i és fàcil distingir-los a simple vista. D’altra banda, en el pèl clar o ros és molt més difícil perquè tenen un color bastant clar.
 • La diferència entre la caspa i els polls és senzilla i si sacseges una mica el cabell o si passes els dits sobre l’anomalia per treure t’adonaràs ràpidament. La caspa es desprèn i cau amb molta facilitat, però els polls i les llémenes no, aquests s’aferren al cabell.
 • Si hi ha polls o llémenes , el cuir cabellut sol presentar unes petites taques de color vermellós causades com a resultat d’un químic que alliberen els polls durant la picada.
 • Tot i que la picor és molt freqüent de vegades pot no ocórrer.

Ingredients per eliminar els polls

Passos a seguir per eliminar els polls

 • Aplicar vinagre blanc

  Bull vinagre blanc i deixa-ho refredar una mica. Posa a la persona infectada agenollada davant de la banyera amb el cap per avall i escampa-li el vinagre calent sobre tot el cuir cabellut i els cabells. Has de bullir tant vinagre com sigui necessari perquè cobreixi cabells i cuir cabellut.

 • Embolicar en plàstic el cabell

  Escórrer els cabells i col·loca plàstic de cuina (el que s’utilitza per embolicar els formatges) al voltant de tot el cap, de manera que l’olor i l’acció del vinagre quedin tancats als cabells i no surtin a l’exterior. És a dir, no deixis buits a l’aire lliure. Aquest primer pas serveix per matar els polls. Deixa-ho actuar durant 1 hora.

 • Aplicar oli d’oliva

  Quan hagi transcorregut l’hora, retira el plàstic, aclareix els cabells i, de la mateixa manera que has fet amb el vinagre, xopa bé tots els cabells i el cuir cabellut amb oli d’oliva verge extra. Aquest pas serveix per desprendre les llémenes, cosa realment impossible d’aconseguir amb els productes químics convencionals. Torna a embolicar el cap amb un altre plàstic, i deixa actuar l’oli durant 1 hora. Veuràs què eficaç és a l’hora de desprendre les llémenes. L’oli fa que les llémenes deixin anar la cola natural que utilitzen per adherir-se al cabell, de manera que desfer-se’n resulta molt més fàcil.

  A més, l’oli d’oliva nodreix el cabell i el hidrata en profunditat.

 • Passar la llemenera

  llemenera polls

  Passada l’hora, retira el plàstic i pentina el cabell, des de l’arrel fins a les puntes, amb una llemenera de metall.

 • Rentar el cap

  Quan t’asseguris que no ha quedat cap llémena subjecta, renta el cabell amb el xampú que sols utilitzar. És possible que el cabell no quedi tan net com altres vegades, a causa del oli d’oliva. Tens dues opcions: si no et preocupa massa aquest aspecte, pots fer el cabell una mica impregnat d’oli per nodrir en profunditat durant els dies següents, fins i tot pots pentinar com si portessis cera o gomina natural . Però si et desagrada aquest aspecte, pots rentar més vegades amb el xampú fins que l’oli desaparegui completament.

 • Aplicar una barreja d’olis

  Realitza una petita barreja d’olis per a la seva aplicació posterior: posa una cullerada sopera d’oli vegetal de coco i afegeix dues gotes d’oli essencial d’eucaliptus i dues gotes d’oli essencial d’arbre del té. Aplica la barreja a les vores del cuir cabellut seguint la línia del cabell (orelles, temples, front, i clatell). Aquesta barreja d’olis és la més efectiva, però si no els tens tots, l’arbre del té serà suficient. Aquest pas serveix per reforçar l’acció de tots els passos anteriors i per evitar reinfestacions d’algun poll que hagi pogut quedar pel nostre entorn. Aquesta barreja és, de fet, molt efectiva per aplicar al voltant del cuir cabellut en les èpoques en què hi hagi polls a l’escola. La seva olor els espantarà i evitarà que conquistin els seus caps com a campament de subsistència.

  IMG_9488

Consells generals per eliminar els polls

 • Recorda bullir la llemenera en una olla amb aigua cada vegada que la utilitzis, ja que bullir és l’única manera de matar les llémenes.
 • Quan algú a la casa agafi polls, has de rentar amb aigua molt calenta tota la roba, llençols, tovalloles o qualsevol teixit que hagi estat en contacte amb la persona afectada.
 • En època de polls, posa els teus fills i filles una barreja d’oli vegetal de coco amb oli essencial d’eucaliptus i d’arbre del te per evitar que els agafin.
Aquesta entrada s'ha publicat en Consells de salut, Consells pediàtrics, Recomanacions, Uncategorized i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Eliminar polls i llémenes: remei casolà molt eficaç

 1. Lola ha dit:

  Molt bé com mes natural millor , ja ni ha prou d enriquir les farmaceutiques

Els comentaris estan tancats.