Beneficis del vinagre

El vinagre és un ingredient multiusos que des de l’antiguitat ha estat utilitzat per a la llar, la bellesa i per suposat la salut. Pels seus beneficis és ideal per tractar problemes de salut, facilitar tasques a la llar, assaonar menjars, combatre plagues i molt més.

Inclusivament, és bastant probable que en algun moment hàgim inclòs el vinagre en la nostra rebost i li hem donat un parell d’usos sense saber els seus extensos beneficis. És per això que el dia d’avui et volem compartir alguns dels usos i beneficis que pots aprofitar utilitzant aquest producte tant a la llar com en la teva salut.

Aliat contra la diabetis

Un estudi de la Universitat de Lund, Suècia, va revelar que el vinagre blanc ajuda a les persones amb diabetis tipus II a regular els nivells de sucre en la sang. Segons la investigació, incloure aquest ingredient en els menjars disminueix la resposta glucèmica, és a dir, alenteix l’absorció de sucre en el torrent sanguini.

Accelerar el metabolisme

El vinagre és ric en àcid acètic, un ingredient que té el poder d’accelerar el metabolisme, fent que la persona perdi pes i l’índex de massa corporal disminueixi. Per a aquest benefici es recomana consumir 2 cullerades diàries de vinagre diluïdes en aigua o un altre tipus de beguda.

Combatre el colesterol

colesterol_vinagreConsumir vinagre de poma ajuda a reduir l’acumulació de greix, colesterol i altres substàncies a les parets de les artèries. En regular els nivells de colesterol, també és ideal per prevenir malalties cardiovasculars.

Combatre les varius

El vinagre té propietats que ajuden a desinflamar, activen la circulació, calmen el dolor i ajuden a alleujar la sensació de pesadesa ocasionada per les varius. Per tractar qualsevol d’aquests problemes, es recomana submergir els peus en un recipient amb aigua, una tassa de vinagre i sal gruixuda.

Condicionador de cabell

cabell-vinagreEl vinagre de poma és ideal per lluir un cabell saludable, abundant, amb brillantor i lliure de caspa. Es recomana diluir una cullerada de vinagre en una tassa d’aigua i després aplicar en el cabell humit.

Suavitzant

Afegir vinagre a remull o la rentadora, ajudarà a que la roba conservi els seus colors vius, elimina els excessos de sabó i més actua com un suavitzant molt efectiu. Per usar-lo simplement agrega ¾ de tassa de vinagre a la rentadora durant el cicle final de rentada, o afegeix la mateixa quantitat a la roba en remull.

Repelent contra formigues

A la llar és molt comú que les formigues envaeixin certes àrees. Aquests insectes odien el vinagre i per això et servirà com un repelent per allunyar dels espais de la teva llar. Posar una bona quantitat de vinagre en un ruixador i després aplicar sobre portes, finestres i / o qualsevol camí que tinguin les formigues a casa teva.

Si vols eliminar les plagues de la teva llar amb productes naturals visita el nostre article Elimina les plagues de la teva llar naturalment.

Dissoldre la floridura

Moltes eines, cargols, frontisses, entre d’altres, solen oxidar amb el pas del temps. L’àcid acètic del vinagre reacciona amb l’òxid de ferro per remoure la floridura de metalls petits.

Tractar infeccions micòtiques

ungla_vinagreLes infeccions micòtiques com el peu d’atleta, el fong en les ungles del peu i la caspa, són molt freqüents en la població. Aquest tipus de problemes es pot solucionar utilitzant vinagre de poma o blanc; per això es pot aplicar directament a la zona afectada, o en el cas dels peus es pot diluir una tassa d’aigua en un recipient amb aigua per remullar durant 30 minuts.

Recorda!

Tant el vinagre de poma com el vinagre blanc tenen propietats molt benèfiques per a la salut, la bellesa i la llar. Cada tipus de vinagre és diferent, però amb beneficis molt similars. Abans d’escollir algun d’ells és bo que estudiïs les seves propietats per saber quin dels dos et convé utilitzar. Aquest producte no és només per incloure en els menjars, els seus beneficis són molt estesos i et sorprendràs amb totes les seves utilitats.

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Consells de salut, Recomanacions, Uncategorized i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Beneficis del vinagre

  1. eapbesalu ha dit:

    M’ agrada aquest post. Endevant!!!

Els comentaris estan tancats.