L’OMS revela 11 hàbits quotidians que danyen al cervell

Moltes de les activitats que realitzem quotidianament poden resultar nocives per al cervell i poden afectar així el nostre rendiment. Assabenta’t quins són.

cervell

L’estudi va ser realitzat per l’Organització Mundial de la Salut i mostra totes aquelles activitats del dia a dia que poden afectar el nostre cervell i, per tant, al nostre rendiment.

Segons l’OMS, les activitats quotidianes que danyen al cervell són les següents:

1. No esmorzar. No prendre un bon esmorzar redueix el sucre i les proteïnes: nutrients necessaris, sobretot en les primeres hores del dia, ja que eviten la degeneració del cervell.

 2. Cobrir-se el cap per dormir. Quan es dorm amb el cap tapat augmenta la concentració del diòxid de carboni en el cervell i ocasiona efectes nocius en ell.

3. Alt consum en sucres. L’excés de sucre interromp l’absorció de proteïnes i, si el cos no consumeix correctament els nutrients, el desenvolupament del cervell es veu interferit.

4. Manca d’activitat física. Suggereixen que l’exercici físic pot canviar l’estructura, el funcionament del cervell i el manté saludable.

5. Dormir poc. El somni augmenta la reproducció de les cèl·lules que participen en la formació de la mielina: material aïllant a les projeccions de les cèl·lules nervioses dins del cervell i la medul·la espinal.

6. Forçar al cervell durant una malaltia. Treballar o estudiar molt quan un està malalt és molt perjudicial. Això provoca una disminució en l’eficàcia del cervell a llarg termini ja que es recomana descansar quan un està malament de salut.

7. Fumar. Ja se sap que fumar és un hàbit que danya la salut en general. No obstant això, l’exposició al cigar en llocs tancats durant més d’una hora té efectes en la vascularització del sistema nerviós central.

8. Abusar dels aliments. La investigació publicada afirma que després de romandre un temps a dieta s’activen gens lligats a la longevitat i al bon funcionament del cervell.

9. Ser solitari. L’escorça prefrontal, situada sobre els ulls, és més gran com augmenta el nombre d’amics amb què comptem.

10. Medi ambients contaminats. El cervell és l’òrgan que més consumeix oxigen. Si s’està durant molt temps en algun lloc contaminat, es disminuirà el subministrament d’oxigen al cervell i hi haurà una deficiència en l’òrgan.

11. Reaccions violentes i estrès. Cal evitar qualsevol reacció sorprenent o estrès, ja que causen l’enduriment de les artèries del cervell. Si aquestes es fortifiquen, la capacitat mental disminueix amb el temps.

 

 

 

 

 

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Ciutadania, Consells de salut, Informació a la Ciutadania i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.