Diada de Sant Jordi

 L’EAP Navàs-Balsareny us desitgem una feliç diada de Sant Jordi!!

la_rosa_del_st_jordi

La Diada de Sant Jordi commemora la mort d’aquest sant, el 23 d’abril de l’any 303. És un dia en què tradicionalment a Catalunya, és el dia dels enamorats, essent el costum tradicional (des del segle XV) regalar una rosa vermella «com la sang» a l’estimada. A inicis del segle XX el costum es popularitza i a finals del primer terç d’aquest segle s’hi afegeix el costum de regalar un llibre al noi, amb motiu del dia del llibre.

Envia un Sant Jordi, una princesas o un drac

www.santjordimataeldrac.com

http://www.324.cat/sant-jordi/

Llibres proposats per aquest Sant Jordi

els 100 llibres imprescindibles 

La Llança de Sant Jordi

Roses contra l’oblit. Col·laboradors amics de la gent gran

Comprant la rosa solidària regales companyia

Pels més petits,  informació, llibres, poemes, llegenda, roses… i molt més…

edu365.cat

Rosa

Regne: Plantae
Divisió: Magnoliophyta
Classe: Magnoliopsida
Ordre: Rosales
Família: Rosaceae
Gènere: Rosa
Espècie: R. gallica

Hi ha més de 140 espècies de roses.

Beneficis de la Rosa

A nivell digestiu : Els pètals són utilitzats com un laxant suau, i també són recomanats per combatre els paràsits intestinals.

Com astringent : Per via externa és recomanat per realitzar banys oculars, com gargarismes i locions. També s’utilitza per millorar el sabor de les tisanes fetes amb altres plantes. La infusió s’ha de fer a raó de 30 grams per litre.

Ús a nivell respiratori : És aconsellable obrir el fruit, separar les llavors del pericarpi i posar en decocció aquest últim, i deixar-lo reposar per cinc minuts, això per controlar els símptomes de la grip i el refredat . També podeu afegir 3 culleradetes de pètals de rosa secs i esmicolats a 1 tassa d’aigua bullint, deixar infondre per 10 minuts i després beure el te calent o tebi.

Per a la pell : L’oli de les llavors és utilitzat per via externa per millorar la cicatrització de ferides tòrpides. Especialistes en dermatologia afirmen que posseeix grans beneficis com antiarrugues, i prevé l’envelliment prematur. Té diversos usos a nivell estètic i cosmètic.

No posseeix cap contraindicació. Presta beneficis a nivell dermatològic, digestiu i respiratori.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en Ciutadania, Inici, Uncategorized i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s