Menjar 7 peces de fruita i verdura al dia redueixen un 42% el risc de mort

fruta-verduraDe cinc peces a set . La recomanació tradicional de menjar cinc peces de fruita i verdura diàries ha estat substituïda o, millor dit, augmentada, a set. El motiu ha estat l’última investigació desenvolupada pel Departament d’Epidemiologia i Salut Pública de la University College de Londres (Regne Unit).

Tots sabem que menjar fruites i verdures és molt saludable però, els resultats d’aquest estudi confirmen unes xifres que sens dubte són sorprenents. L’equip d’investigadors va analitzar les dades d’estil de vida de més de 65.000 persones de 35 anys en endavant seleccionades a l’atzar i van rastrejar les morts registrades entre la mostra durant una mitjana de 7,5 anys. Durant el període de seguiment van morir 4.399 persones (6,7% del total).

L’examen de les dades va revelar que els que van menjar almenys set porcions diàries de fruites i verdures tenien un 42% menys de risc de mort per qualsevol causa i un 25% i un 31% menys per càncer i malalties cardiovasculars o ictus. Aquest resultat de “escut protector” semblava augmentar com més gran era la ingesta de fruites i verdures.

Una altra de les conclusions de l’estudi especificava que entre consumir fruites o verdures fresques, les verdures semblaven oferir més beneficis per a la salut que la fruita . Menjar dues o tres peces de vegetals va quedar associat a un 19% menys de risc de mort, en comparació amb el 10% que va proporcionar la fruita. A més, l’estudi desaconsella la ingesta de fruita congelada o enllaunada, ja que aquesta no només no beneficia, sinó que augmenta un 17% el risc de mort .

Els resultats de l’estudi han estat publicats a la revista Journal of Epidemiology and Community Health .

Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Consells de salut, Uncategorized i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.