Espirometries infantils

  ESPIROMETRIES INFANTILS AL CAP NAVÀS- BALSARENY

espirometria_infantilL’Espirometria és una prova que ens ajuda a saber quin problema tenen els malalts respiratoris i quin és el grau de la seva malaltia.

Ens diu quant aire poden moure els pulmons i amb quina facilitat ho fan.

Com cal anar preparat?

  • La pediatra, metge o infermera serà quí faci la indicació per fer la prova.
  • El nen no pot  estar en contacte amb el fum de tabac 6-12 hores abans de fer la prova.
  • Eviti els menjars abundants les 3 hores prèvies i també les begudes estimulants (cola o altres aliments excitants..)
  • Eviti fer exercici 30 minuts abans de la prova.
  • S’aconsella portar robes amples i arribar 15 minuts abans de l’hora programada.
  • Seria convenient consultar amb el seu metge i/o pediatre  si en els últims mesos ha patit  algun altre problema de salut important.

Com es fa?

La infermera  li preguntarà la seva edat, alçada i pes. La màquina té en compte aquests factors per dir si els seus resultats són normals o no.

Li posaran unes pinces nasals i li demanaran que agafi tot l’aire possible. Després s’ha de col·locar l’embocadura a dins la seva boca i, amb els llavis ben tancats, expulsi tot l’aire en un cop brusc, tant ràpid com pugui, i segueixi traient aire fins a buidar els pulmons.

Se sol fer diverses vegades per poder triar la millor.

En algunes ocasions després es fa la prova de broncodil·latació, en la què li administraran un medicament inhalat i, passats 15-20 minuts, li tornaran a repetir la prova per veure si hi ha algun canvi.

CAP Navàs
Galeria | Aquesta entrada s'ha publicat en Consells de salut, Consells pediàtrics, Infermeria pediàtrica, Nen malalt, Salut Infantil i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.