1/10 – 30/11/2013 : Recollida de signatures per sol·licitar la incorporació de la formació en Suport Vital dins del currículum escolar

 
“Les teves mans poden salvar vides” 
Salvem més de 100.000 VIDES!!! 


“Nens salvant vides. Aprenent Ressuscitació Cardiopulmonar a les escoles”
16 d’octubre 2013: Dia Europeu de Conscienciació de l’Aturada Cardiorespiratòria

Aquesta iniciativa, dirigida inicialment a la població escolar, s’ha estès a la població general i a la sanitària en particular, per tal de prendre consciència del problema que representa  l’aturada cardíaca, la qual és responsable de més de 350.000 morts a l’any fora dels  hospitals a Europa. Aquesta xifra, que a Catalunya suposa una mort sobtada cada dues  hores i mitja, és a dir a la vora de 10 morts cada dia, multiplica per 5 les morts produïdes per accident de trànsit. Paradoxalment, les xifres invertides en Seguretat Vial superen en molt a les invertides en Ressuscitació Cardiopulmonar (RCP). 

La Comunitat Científica Internacional aconsella la introducció de la formació en RCP en el currículum escolar i l’ensinistrament en aquestes tècniques dels professors i estudiants. En aquest sentit cal destacar l’experiència al nostre país del programa iniciat a les Terres de l’Ebre l’any 2008. Amb la Diada Europea de Conscienciació de l’Aturada Cardíaca es pretén la seva generalització dins de l’àmbit docent. 
Font: Facultat de Medicina i Ciències de la Salut  
Document per la signatura individual: http://bit.ly/19nbs9Y
 
Document per recollir signatures en paper en els centres:
-Catalàhttp://bit.ly/1fL7ykD
– Castellà. http://bit.ly/1aNJZ4s
 
En tots dos casos cal remetre els plecs a la secretaria del CCR – C/ Major de Can Caralleu 1-7, 08017 Barcelona. +info.:http://bit.ly/1hmZlhV
Galeria | Aquesta entrada s'ha publicat en Adolescent, Informació a la Ciutadania, Usuaris i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.