Una dieta enriquida amb nous protegeix contra el càncer de pròstata

Per veure totes les fotos fes clic aquí

Diferents estudis han demostrat els beneficis d’aquesta fruita seca en diferents aspectes de la salut: des del Alzheimer fins al càncer de mama. Ara un nou estudi realitzat al Health Science Center de la Universitat de Texas ha confirmat que una dieta rica en nous podria protegir contra el càncer de pròstata, el segon més habitual en homes.

“Les dades que tenim suggereixen que incloure nous en la nostra dieta diària podria ser beneficiós per prevenir o retardar l’aparició d’alguns tipus de càncer, com el de pròstata i mama” ha explicat Russel Reiter, investigador principal. I és que segons les dades obtingudes pels científics, quan els ratolins eren alimentats amb una dieta enriquida en aquest fruit sec, només el 18 per cent d’ells desenvolupava tumors cancerígens a la pròstata. Aquells que van seguir una dieta de control normal van desenvolupar tumors en el 44 per cent dels casos.

En total, per a l’estudi, es van utilitzar 48 ratolins. A 16 d’ells se’ls va subministrar una dieta enriquida amb nous, als altres 36 se’ls va alimentar amb una dieta bàsica. La quantitat de nous amb què s’enriquia la dieta era equivalent a dos grapats de nous diaris però els resultats obtinguts van ser evidents. En paraules de Reiter, “ens vam quedar totalment sorpresos per l’eficàcia de la dieta en termes d’inhibició del càncer de pròstata”.

Com apunta Elaine Hardman, de l’Escola de Medicina Joan C. Edwards de la Marshall University, coautora de l’estudi, “les dades obtingudes fins a la data suggereixen que l’ús regular de les nous en la dieta pot ser beneficiós per prevenir o retardar alguns tipus de càncer, inclòs el de mama i el de pròstata “.

Cada any a Espanya es diagnostiquen més de 25.000 casos de càncer de pròstata, segons les dades de l’Associació Espanyola contra el Càncer. Això suposa el 21 per cent de tots els tumors masculins, només superat pel càncer de pulmó.

Fuente:  Muy interesante
Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Consells de salut, Malalties, Uncategorized i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Una dieta enriquida amb nous protegeix contra el càncer de pròstata

Els comentaris estan tancats.