Quatre coses que hauries de tenir en compte a l’hora de menjar per evitar el càncer

Font: Muy interesante

Compte amb les begudes molt calentes. D’acord amb un article publicat a la revista mèdica British Medical Journal, les persones que consumeixen diàriament begudes calentes a una temperatura superior a 60 graus centígrads pateixen un continu abrasament de les cèl · lules que recobreixen l’esòfag que incrementa el risc de càncer. En concret, els investigadors van provar de prendre te a 65 o 70 graus duplica el risc, mentre que quan la temperatura de la beguda supera els 70 graus l’amenaça es multiplica per vuit.

Fruites, verdures i melmelades. Les persones que mengen abundant quantitat de fruites i verdures tenen menys probabilitat de desenvolupar càncer. Un recent estudi de l’Institut de Recerca Alimentària al Regne Unit ho atribueix en gran mesura al paper que juga la pectina, un ingredient gelificant natural de les fruites i les hortalisses, que s’usa per fabricar melmelades i que, segons sembla, inhibeix a la galectina 3, una proteïna que ajuda a la disseminació del càncer en l’organisme.

Menys carn i més peix. Les dones que consumeixen quantitats ingents d’embotits, bacó o carns fumades són més propenses a desenvolupar càncer d’ovari, cosa que els científics atribueixen a que aquestes carns processades contenen nitrosamines i nitrosamidas. Això explicaria també per què diversos estudis associen l’excés de frankfurts amb altes taxes de càncer infantil, principalment de leucèmia. D’altra banda, la ingesta de carns vermelles està lligades al càncer de pròstata, al càncer de mama i al càncer pancreàtic. En contraposició, un estudi xinès publicat fa poc a The American Journal of Medicine demostrava que menjar peix fresc amb regularitat redueix el risc de càncer de còlon en un 12%.

Menja bròquil. De totes les fruites i verdures que arriben a la nostra taula, el bròquil s’emporta la palma a l’hora de prevenir el càncer. Aquesta verdura de la família dels crucífers conté sulforafano, un compost amb propietats antioxidants que permet actuar als gens que en condicions normals mantenen els tumors a ratlla. Però a més, científics de la Universitat Estatal d’Oregon han demostrat fa poc que aquesta substància afavoreix la metilació de l’ADN, un procés natural que s’altera quan emmalaltim, ja sigui per càncer, per trastorns neurodegeneratius o per problemes cardiovasculars.

Font: Muy Interesante
Galeria | Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Consells de salut, Malalties, Salut i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.