El desenvolupament cognitiu dels nens està relacionat amb l’hora d’anar a dormir

El cervell al descobert

Per veure totes les fotos fes clic aquí

Un estudi de la University College de Londres, al Regne Unit, ha relacionat la manca de son en nens petits amb un pitjor desenvolupament de les seves capacitats cognitives.

Els investigadors van analitzar els costums nocturnes de 12.000 nens d’entre 3 i 7 anys i analitzar la seva comprensió lectora, matemàtica i les seves habilitats espacials.

Segons els resultats obtinguts, la manca d’hores de son estava relacionada amb una major dificultat en el desenvolupament cerebral i un pitjor rendiment en el dia a dia. A nivell de sexes, les nenes sotmeses a períodes irregulars de son presentaven un empitjorament significatiu en els resultats dels tests que no s’observa en els nens en la mateixa situació. Per la seva banda, els homes també veien reduït el seu èxit en les proves, però només la meitat que en el cas del sexe contrari.

Com està demostrat, el mal desenvolupament cognitiu durant  la infància repercuteix al llarg de la vida adulta, pel que és indispensable crear i mantenir durant aquesta etapa bons hàbits que assegurin una bona salut en el futur.

Fuente:  Muy Interesante
Galeria | Aquesta entrada s'ha publicat en Consells de salut, Consells pediàtrics, Infermeria pediàtrica, Nen sa, Salut Infantil, Uncategorized i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.