El dia Mundial del Donant de Sang, un homenatge a la donació altruista


“Cada donació de sang és un regal de vida”
.

Aquest és el lema amb què l’Organització Mundial de la Salut (OMS) commemora aquest any el 14 de juny, el Dia Internacional del Donant de Sang. L’OMS remarca així que només en 62 països de tot el món garanteixen la sang per als seus malalts a través de donacions altruistes. L’objectiu per al 2020 és que el 100% dels països siguin autosuficients amb donacions voluntàries no remunerades. En aquest sentit, a Catalunya més de 200.000 persones van donar sang de manera altruista l’any passat, el que va permetre atendre les necessitats de tots els malalts ingressats als hospitals del país.

  1. La donació de sang és un gest de civisme i de responsabilitat vers el conjunt de la societat.
  2. Cada 3 segons algú necessita sang a Catalunya.
  3. Si dones sang a la tardor, a la primera, a l’hivern i a l’estiu, hauràs ajudat 12 malalts diferents.
  4. Els experts pronostiquen que en 10 anys, la demanda de sang a Catalunya s’haurà incrementat notablement.
  5. Per a tu, la donació és un acte segur i gens dolorós.  Per a altres, pot suposar la vida.
  6. 1 de cada 10 persones que entra en un hospital necessita sang.

Homenatge als donants

Enguany la celebració del 14 de juny es farà al Palau de Congressos de Girona, on s’homenatjarà totes les persones que col·laboren altruistament en la donació de sang. L’acte el conduirà l’escriptora gironina Maria Mercè Roca.

El Departament de Salut, el Banc de Sang i Teixits i la Federació Catalana de Donants de Sang reconeixeran les persones i organitzacions que durant el darrer any s’han implicat especialment en la donació de sang. En total, s’homenatjaran 23 persones, 4 institucions, 4 empreses i 2 escoles de tot el territori.

A l’acte hi intervindran Carles Puigdemont, alcalde de Girona; Eudald Casadesús, delegat del Govern a Girona; Marc Ibars, president de la Federació Catalana de Donants de Sang; Enric Argelagués, director gerent del Banc de Sang i Teixits; i Josep Quitet, vicepresident de Creu Roja Catalunya.

On puc donar sang? 

http://www.donarsang.gencat.cat
Anuncis
Galeria | Aquesta entrada s'ha publicat en Informació a la Ciutadania, Solidaritat, Usuaris i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.