L’AIFiCC reivindica el reconeixement a la tasca de la infermeres d’AP

Reconeixement de la infermera

La infermeria de primària està present en els centres de salut des de l’any 1984 amb la reforma de l’atenció primària a Espanya. A Catalunya actualment hi ha unes 5.000 infermeres que treballen en l’atenció primària. Aquest any celebrem la primera promoció d’especialistes en infermeria familiar i comunitària, 132 especialistes a tot l’Estat, 18 a Catalunya.

La feina de les infermeres en els centres de salut és fonamental, realitzem tasques a la consulta, al domicili i a l’atenció comunitària. La nostra capacitat resolutiva a l’atenció primària s’ha demostrat altíssima, diferents estudis parlen d’una resolució satisfactòria en el 80% de les consultes urgents ateses per infermeres de primària. És per això que amb motiu del Dia Internacional de la Infermeria, celebrat diumenge passat, des de l’Associació d’Infermeria Familiar i Comunitària de Catalunya (AIFICC), amb prop de 1.000 associats, volem reivindicar el reconeixement a la tasca de les infermeres de l’atenció primària i reclamar l’aprovació definitiva del decret pel qual podem prescriure determinats medicaments, un decret parat des de fa quatre anys.

Font: diari el Punt Avui
Galeria | Aquesta entrada s'ha publicat en CatSalut, Informació a la Ciutadania i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.