Torna l’hora del ‘tupper’

És la millor manera de controlar el que mengem fora de casa, però cal tenir en compte quatre coses

Deixar fet el menjar el dia abans estalvia temps

Més econòmic i més saborós, dos arguments suficients per practicar el ‘tuppering’, l’art de portar el dinar fet de casa a la feina. La crisi ha multiplicat el fenomen de la carmanyola, però abans de les estretors econòmiques pels carrers ja es podien veure moltes persones que carregaven el dinar cap a la feina. A l’augment d’intoleràncies i a l’interès per controlar què mengem s’hi ha sumat la indústria de la carmanyola, que ha desenvolupat nous models d’envàs per millorar el transport d’aliments. A canvi, cal deixar preparat el menjar i seguir quatre normes per evitar intoxicacions.

  • escollir envasos hermètics i de materials aptes per a l’ús alimentari. 
  • preparar els aliments ben cuits, especialment les proteïnes (carns, peixos, ous), perquè els canvis de temperatura els afectin al mínim possible. 
  • una manera de no patir per tenir alguna cosa per menjar és augmentar les quantitats d’allò que prepareu a casa, perquè així sempre sobrarà menjar que us servirà per omplir la carmanyola. Si no us serveix per a l’endemà, sempre podeu congelar-ho directament en un ‘tupper’ i amb les racions que mengeu a la feina. 
  • patates, croquetes i altres arrebossats empitjoren si passen estones dins una carmanyola. Per contra, els guisats, la pasta o l’arròs no pateixen tant. 
  • manteniu una dieta equilibrada, amb les proporcions convenients segons l’edat i el pes de proteïnes (carn, peix, ous, llegums), hidrats de carboni (pasta, cereals, llegums, lactis), fibra (verdures i hortalisses) i greixos (sucres i greixos animals). Fer un organigrama de la setmana ajuda a evitar repeticions i a comprar allò que necessitem en cada cas. 
  • si condimenteu els ‘tuppers’ amb herbes o espècies els àpats us semblaran menys insípids.
  • els pots de vidre per fer conserves són una bona manera de transportar amanides, que no s’han d’amanir a casa, sinó al moment. Per això és molt millor tenir un pot petit per preparar-hi les vinagretes que més us agradin. 
  • si porteu la fruita pelada i tallada de casa us serà més còmode prendre-la al lloc de treball.

Enllaços relacionats

Blog de L’hora del Tupper
Blog de Total Tupper
Menú de carmanyola

Galeria | Aquesta entrada s'ha publicat en Alimentació, Consells de salut, Salut i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.