28 d’abril – Dia mundial de la seguretat i la salut a la feina

“Tenim recanvis de tot, però no de les persones”

dia mundial salut laboralEl Dia Mundial de la Seguretat i la Salut a la Feina, promogut per l’Organització Internacional del Treball (OIT), esdevé una eina important per:

  • Sensibilitzar la societat sobre la importància de la cultura de la prevenció en l’àmbit dels accidents laborals.
  • Divulgar consells bàsics entre els treballadors per fer front a determinats riscos.
  • Fer una crida a tots els agents implicats en el desenvolupament i la implementació de polítiques laborals a treballar conjuntament amb l’objectiu de reduir els accidents laborals.

Enguany el tema central de la campanya és la prevenció de les malalties professionals, que actualment continuen sent les principals causes de mort en l’àmbit laboral i que cada any acaben amb la vida de més de dos milions de persones, segons l’OIT.

La data de commemoració d’aquesta celebració té l’origen en un acte d’encesa d’espelmes i encens que la Confederació Internacional d’Organitzacions Sindicals Lliures va organitzar a Nova York en record de les víctimes d’accidents laborals i malalties relacionades amb la feina.

Imatge i Font: Canal Salut
Galeria | Aquesta entrada s'ha publicat en Informació a la Ciutadania, Uncategorized, Usuaris i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.