Garantint la universalitat de l’atenció sanitària

TSI_cartell

Amb aquesta nova normativa es passava d’un model de sistema nacional de salut universal a un sistema en què la cobertura sanitària quedava lligada a l’afiliació a la Seguretat Social, retrocedint així unes quantes dècades en la concepció del model sanitari públic.

Davant d’aquesta situació, el Govern de la Generalitat de Catalunya va assumir el compromís de garantir l’assistència sanitària pública a tota la població empadronada a Catalunya, anant més enllà del reconeixement limitat que fes l’Instituto Nacional de la Seguridad Social.

La regularització de l’accés a l’assistència sanitària pública a les persones que l’INSS excloïa té com a objectius impedir el desemparament d’aquestes persones des del punt de vista sanitari, evitar la vulnerabilitat dels col·lectius en risc d’exclusió social i prevenir els riscos generals de salut pública i comunitària per al conjunt de la població.

Seguint aquests principis, el Servei Català de la Salut va dissenyar una sistemàtica que permet disposar de targeta sanitària a totes les persones empadronades a Catalunya. Amb aquest requisit de l’empadronament i l’establiment d’un període de garantia per accedir a determinades prestacions especialitzades es pretén evitar certes situacions d’abús i de turisme sanitari que el nostre sistema sanitari no ha d’acceptar.

En definitiva, es tracta de que a Catalunya puguem seguir disposant d’un model sanitari universal, basat en el dret de ciutadania, en què tots els ciutadans tinguem accés a una atenció sanitària pública de qualitat i perdurable per a les generacions futures.

Anuncis
Galeria | Aquesta entrada ha esta publicada en CatSalut, Informació a la Ciutadania. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s