Programa de recuperació de material ortoprotètic

Què és el material ortoprotètic?

Crosses ortopèdia

El material ortopèdic és aquell material que utilitzen algunes persones que pateixen certes discapacitats per poder millorar la seva autonomia i tenir una vida més autònoma. Dins els aparells ortoprotètics podem trobar les pròtesis, que tenen l’objectiu de substituir alguna part del cos o substituir la seva funció (per exemple cames ortopèdiques o audífons) i també trobem els aparells ortèsis que podem definir com aquell dispositiu extern del cos que té l’objectiu de corregir o facilitar la realització d’una acció (crosses o cadires de rodes).

Com s’aconsegueix un aparell ortoprotètic i qui el paga?

Llit ortopèdic

El fet de necessitar o no un aparell d’aquest tipus ha de ser valorat per un metge especialista que farà la prescripció corresponent en cas que sigui un aparell subvencionat, total o parcialment, pel Servei Català de la Salut. No tots els aparells estan subvencionats i en algunes ocasions són les pròpies famílies o persones usuàries qui s’han de fer càrrec econòmicament del material

Què podem fer quan ja no necessitem el material?

El material ortoprotètic que estigui en bon estat i que la família o persona ja no necessiti es pot entregar al CAP per tal de ser reutilitzat per altres persones ja sigui de forma temporal o de definitiva segons la situació de la persona.

Què se’n fa i com es reaprofita el material recuperat?

Cadira de rodes

En moltes ocasions hi ha persones que necessiten algun aparell d’aquest tipus de forma temporal (exemple: trencar-se una cama) o bé mentre es fan els tràmits per tal d’accedir a l’aparell subvencionat. A través del departament de treball social de l’ambulatori es fa la cessió d’aquest material de forma temporal a aquelles persones que el necessitin fins que ja no els hi calgui o bé fins que tinguin el seu propi aparell, amb la condició que es respecti el material entregat i se’n faci un bon ús. El CAP es fa responsable del seu manteniment i reparació per desgast.

Quin material es pot entregar al CAP?

Qualsevol tipus de material ortoprotetic que ja no es faci servir i que estigui en bones condicions: caminadors, cadires de rodes, crosses, seients de banyeres, matalassos antiescares….

Anuncis
Galeria | Aquesta entrada s'ha publicat en Preguntes freqüents ASS i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s